2015.05.07

Махны үнийг хэрхэн тогтвортой барих вэ

Махны нийлүүлэлтийг цөөн шат дамжлагатай болгож боловсруулах үйлдвэрүүдийн тоог нэмэгдүүлэх нь мах нөөцлөхөөс илүү ирээдүйтэй гэж үзэх хүн цөөнгүй байна.

Малчны хотноос хэрэглэгчдийн гар дээр иртлээ мах таваас зургаан шат дамжлага дамждаг. Энэ нь үнэ өсөх хамгийн гол шалтгаан болдог гэдгийг мэргэжилтнүүд хэлдэг 50 сая малтай боловч  нэг кг махаа 10000 төгрөгөөр худалдаж авч байгааг олон нийт шүүмжилдэг.

Малчид махаа үнэтэй зардаг гэж ченжүүд ярьдаг ч олон ченжийн гар дамжсаар болоод үнэ өсчихдөг гэдэг нь хамгийн бодитой гэдгийг худалдаачид ярьдаг тэгвэл монголчуудын хүнсний гол хэрэглээ болсон  махны үнийг хэрхэн тогтвортой барих вэ гэдгийг гишүүд ийнхүү тайлбарлалаа.

Дэлгэрэнгүйг бичлэгээс үзнэ үү ?